Vrienden van het Jan

Vrienden van het Jan

Alumniclub Vrienden van het Jan is er voor alle oud-leerlingen van het Jan van Egmond Lyceum, de voormalige Rijksscholengemeenschap en de voormalige Rijks HBS in Purmerend. In het kader van het 100-jarig bestaan van de school in september 2021 is de alumniclub opgericht, met het doel om meer verbinding te krijgen tussen oud-leerlingen, huidige leerlingen en (voormalig) docenten. We creëren een netwerk waar scholieren, studenten, starters én professionals aan kunnen bijdragen en van kunnen profiteren. Allemaal hebben zij hun tijd op het Jan van Egmond Lyceum of de voorlopers gemeen.

Leden van de alumniclub kunnen elkaar straks vinden bij netwerkactiviteiten, zoals een borrel of barbecue. Er komen inhoudelijke bijeenkomsten waar alumni gastcolleges verzorgen of kunnen genieten van een masterclass door een van hun vroegere docenten. De decanen van de school willen alumni graag betrekken bij de jaarlijkse beroepenvoorlichting voor leerlingen. Ook kleine reünies voor jaargangen of oud-deelnemers aan de schoolmusical staan op het programma, en er zijn plannen voor een gala bij het eerste lustrum van de alumniclub.

Het oprichtingsbestuur bestaat uit Anneke Boddeke-Piepenbroek (examenjaar 2008), Marije Jaspers-Sjouwerman (examenjaar 1982), Margreet van den Bosch (examenjaar 1997) en Susan Sjouwerman (examenjaar 2008). Zij worden ondersteund door (oud-)docenten Babs van Hasselt, Ben van den Boogaard, Marije de Vries, Jan Willem van den Bos en Nancy Bakx.

Het laatste nieuws

Vrienden van het Jan

Alumniclub Vrienden van het Jan is er voor alle oud-leerlingen van het Jan van Egmond...

Lees verder