Reünie organiseren? Zo bereik je zoveel mogelijk klasgenoten

Reünie organiseren? Zo bereik je zoveel mogelijk klasgenoten

Ga je een reünie organiseren? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk oud klasgenoten bereiken. 30 jaar geleden organiseerde De Reüniecommissie haar eerste reünie voor een middelbare school. Er werd een grote belruimte ingericht en 10-tallen mensen pakten oude schoolkaarten waarop een nummer stond. Iedereen werd gebeld, het nummer was vaak niet meer van de persoon op het kaartje. 5 telefoontjes later had je uiteindelijk iemand aan de lijn die helaas niet kon komen. Gelukkig doen we dit 30 jaar later een stuk efficiënter! Wil je weten hoe we oud klasgenoten zoeken? Lees verder voor de belangrijkste tips.

Gebruik de contactgegevens van de school

De AVG zorgt tegenwoordig voor veel discussie. Volgens veel scholen zouden leerling gegevens niet gebruikt mogen worden. Wij hebben dit uit laten zoeken door verschillende AVG-specialisten. De rechtvaardiging om deze gegevens te gebruiken, of eigenlijk "wettelijke grondslag" moet gevonden worden in artikel 6 AVG en zal vermoedelijk uitdraaien op art. 6 lid 1 aanhef en sub f AVG (noodzakelijk in verband met de behartiging van gerechtvaardigde belangen). Deze gerechtvaardigde belangen van een school zouden kunnen zijn: het om de zoveel tijd organiseren van reünies. Wij gebruiken deze gegevens met veel succes om oud klasgenoten te zoeken. We sturen een uitnodiging voor de reünie per mail, vervolgens per WhatsApp. Wanneer de reünie uitnodiging de oud klasgenoot dan nog niet heeft bereikt, dan belt een belcomputer en sturen we een ansichtkaart naar het laatst bekende adres. Heb je geen gegevens van de school? Zoek bijvoorbeeld in een oud klasgenoten boekje.

Maak een reünie site

Eén plek waarop je communiceert over het programma, praktische zaken omtrent de reünie regelt en waar je inschrijving en betaling regelt. Zorg ervoor dat de website overzichtelijk is, en toegankelijk vanaf elk apparaat! Daarnaast haal je mensen over door te laten zien wie er komen! Komt die populaire leraar ook? Hoeveel komen er uit mijn jaar? Zit die ene liefde van vroeger er ook tussen? Bij Eventbrite of andere websites vind je die mogelijkheid niet! Dit zal de mensen echter wel over de streep trekken! Zorg er dus voor dat je echt een eigen website maakt of een partij zoekt die je deze mogelijkheid biedt. Bij De Reüniecommissie kun je bijvoorbeeld gratis je eigen Reüniepagina maken waarbij dit kan! zie: je eigen reüniepagina.

Maak een Facebook evenement aan

Nog steeds heeft 60% van de mensen in Nederland Facebook, het bereik is hiermee nog steeds gigantisch. Wanneer iemand op Facebook aangeeft geïnteresseerd of aanwezig te zijn bij je evenement, dan is de kans groot dat dit ook zijn/haar vrienden bereikt. Het uitnodigen van mensen is daarnaast erg eenvoudig waardoor je bereik snel groeit. Ook hierbij geldt: de sociale factor is enorm groot. Wanneer iemand ziet dat meerdere vrienden geïnteresseerd zijn zal diegene zich sneller aanmelden! Wanneer je een bericht op een pagina plaatst, dan krijgen alle geïnteresseerden van het evenement hiervan een bericht.

Gebruik andere Sociale Media

Zoals eerder omschreven is Facebook nog steeds een prima platform om bekendheid te genereren. YouTube kan uitstekend gebruikt worden om leuke content te delen met je bezoekers. Hierover later meer. Instagram is bezig aan een enorme opmars. Echter zijn 70% van de gebruikers van Instagram ook aangesloten op Facebook, daarnaast is het nadeel van Instagram dat het niet uitgaat van wederzijdse vriendschappen. Zodra je iemand volgt op Instagram dan ziet diegene niet jou berichten. Instagram is voor organisatoren van openbare feesten fantastisch zodra je hier advertentiebudget voor hebt. Wil je alleen oud klas of schoolgenoten vinden? Dat kun je beter anders doen. Wij maken zelf veel gebruik van LinkedIn. Je kunt op LinkedIn namelijk aangeven op welke school je hebt gezeten. Dit is waardevolle informatie. Daarnaast krijgt LinkedIn steeds meer functionaliteiten waardoor mensen meer tijd doorbrengen op LinkedIn. Mensen komen samen in alumnigroepen en de verwachting is dat LinkedIn events ook weer terug komt.

Meld je aan op Schoolbank

Schoolbank heeft nog steeds een indrukwekkend aantal inschrijvingen. Veel oud-klasgenoten zal je hier terugvinden! De functie om reünies aan te melden is terug van weggeweest. Ga naar schoolbank om je reünie aan te melden. Wil je ook kaarten verkopen via schoolbank? Open dan je reünie site via De Reüniecommissie.

Schrijf persberichten

Onderschat de kracht van de lokale media niet. Schrijf een leuk artikel over je reünie en stuur deze rond naar de redacties van lokale media. Ze zijn vaak goed te bereiken en vinden het erg leuk om deze leuke informatie met hun lezers te delen!

Maak kenbaar wie er komen!

Bruce Springsteen, de Rolling Stones & Paul McCartney zorgde voor uitverkochte edities van Pinkpop. Woodstock werd een succes dankzij artiesten als the Who & Jimmi Hendrix. Het Holland pop festival was er niet geweest zonder Canned Heat & the Byrds. De leraren zijn de artiesten van een reünie. Wanneer leraren, of bekende oud-leerlingen naar de reünie toe komen dan komen hier mensen op af. Stel een programma samen en zorg ervoor dat je dit op ludieke wijze bekend maakt. Wat is er nu leuker dan een YouTube filmpje te zien van die oud-leraar?

Doe het samen!

Vele handen maken licht werk! Als het goed is heb je met de inspanningen hierboven al een flink aantal mensen bereikt. Zorg ervoor dat iedereen die je hebt bereikt zelf ook actief mee gaat helpen. Zo wordt je bereik in een keer veel groter! Vraag bijvoorbeeld mensen om het nieuws te delen via WhatsApp groepen of vraag ze de uitnodiging te sturen per e mail.

Wil jij een keer in contact komen om te kijken wat wij voor je kunnen doen? Laat eens een berichtje achter op de contactpagina!